Novosti

15Dec
Investicije i Evropa

Skromna je bila ovonedjeljna svečanost izbora stranog investitora godine. Održana u zgradi zajedničkih institucija, odisala je minimalizmom u duhu štednje, ali i reklo bi se u potpuom saglasju sa skromnim rezultatima koje ostvarujemo u privlačenju stranih investicija.

15Dec
Nadmudrite obaveze: Najteže stvari uvijek napravite prve

Ne morate vidjeti cijelo stubište. Samo učinite prvi korak, rekao je Martin Luther King. Čak 95 posto ljudi odgađa obveze, a kako ne biste bili među njima, najvažnije je da veći zadatak podijelite na nekoliko manjih i jednostavno odaberete jedan od njih.

04Dec
Rekordnih 1,7 milijardi eura kazne bankama zbog namještanja kamata

Evropska unija je kaznila osam finansijskih grupacija sa rekordnih 1,7 milijardi eura zbog manipulisanja evropskom međubankarskom kamatnom stopom Euribor i njenim japanskim ekvivalentom Tibor.

04Dec
Nastavak saradnje domaće IT kompanije EMC d.o.o. i BH Telecom-a

U današnje vrijeme kada je situacija na tržištu loša i unatoč otežanim uvjetima poslovanja izazvanih globalnom ekonomskom krizom, domaća kompanija Emerging Markets Consultants d.o.o.  (EMC d.o.o.) bilježi  pozitivan  trend poslovanja.

04Dec
Kineski juan postao popularniji od eura

Juan je prestigao euro na spisku najpopularnijih svjetskih valuta u 2013. godini, navodi Savez svjetskih međubankarskih finansijskih telekomunikacija.